Bondam: Vælgerne forstår mig

Med hjælp fra Dansk Folkeparti lykkedes det den radikale Klaus Bondam at sikre sig en borgmesterpost i København. Han afviser beskyldninger om prostitution

De Radikale vælgere i Københavns kan sagtens forstå, hvorfor partiets leder Klaus Bondam valgte at gå sammen med Dansk Folkeparti og Venstre i en konstitueringsaftale på valgnatten for at sikre De Radikale en borgmesterpost. Det siger Klaus Bondam.

- Nu er det jo faktisk lykkedes at få en radikal borgmesterpost. Det kunne vi ikke få igennem i en konstitueringsaftale med Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten, siger Klaus Bondam til Ritzau.

Som så ofte tidligere gav Klaus Bondam også på valgaftenen udtryk for, at han ikke bryder sig om Dansk Folkeparti, og at De Radikale vil bekæmpe fremmedfrygt. At han få timer senere konstituerede sig med Dansk Folkeparti har tilsyneladende skabt utilfredshed blandt nogle radikale vælgere.

- Da Bondam ikke kan leve uden at være i rampelyset, så prostituerer han sig selv. Boykot Bondam - han har hverken moral eller værdier, skriver P.E. Jensen på Bondams egen hjemmeside.

Men den beskyldning afviser Bondam.

- Vi har i hele valgkampen sagt, at det var afgørende for os at fastholde en borgmesterpost, men den mulighed lukkede "LO-partierne" for. I stedet åbnede der sig en meget utraditionel mulighed for en konstitueringsaftale med Dansk Folkeparti og Venstre. Det er afgørende for os at have en borgmesterpost som en platform til at føre radikal politik ud fra, siger Bondam, som nu kan se frem til posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester.

- Der er rigtig meget at gøre på det område, og vi deler holdninger med Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten, når det

handler om at sikre en forebyggende og tidlig indsats. Vi skal gøre alt, hvad der står i vores magt, for at skaffe job og uddannelse til unge mennesker, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere