K føler sig svigtet i København

De konservative på Københavns Rådhus må aflevere en borgmesterpost. Spidskandidat Mogens Lønborg raser over Venstres rævekage

De Konservatives MOgens Lønborg føler sig svigtet af sine gamle venner på Københavns Rådhus. (pressefoto)
De Konservatives MOgens Lønborg føler sig svigtet af sine gamle venner på Københavns Rådhus. (pressefoto)

Forholdet mellem Venstre og de konservative bliver fremover knapt så hedt på Københavns Rådhus. Ikke alene mister de konservatives nuværende sundheds- og omsorgsborgmester, Mogen Lønborg, sin borgmesterplads. Den gamle alliancepartner, Venstre, var arkitekten bag rævekagen.

- Lige nu er jeg mere træt end vred. Men det her forløb har været et absurd teater, og Venstre har begået en svinestreg ved at orkestrere dette, siger Mogens Lønborg.

Helt frem til kl. 6 om morgenen tegnede alt til at forløbe lige efter bogen i forhold til rød og blå blok på Københavns Rådhus. Socialdemokraterne fik overborgmesterposten og endnu en, SF udvidede fra en til to borgmesterposter på grund af et godt valg, Enhedslisten beholdt sin borgmesterpost, og kun de radikale måtte gå tomhændet hjem fra forhandlingsbordet.

Men i allersidste sekund tog Klaus Bondam (R) trapperne en etage ned på rådhuset og konstituerede sig med Venstre og Dansk Folkeparti. Den aftalte kendte Morgens Lønborg intet til, og det grønne håb om en post forsvandt ind i favnen på Bondam.

- Det er uskøn alliance mellem de radikale, Dansk Folkeparti og Venstre. I løbet af få minutter oplevede jeg, at der var gang i en beskidt knivstikkermanøvre, siger en tydelig berørt Mogens Lønborg, der endnu ikke vil spå om, hvorvidt tilliden til Venstre kan genoprettes.

Frem til kl. 6 havde Dansk Folkeparti og De konservative lagt arm om den sidste borgmesterpost, der skulle tilfalde VKO-blokken. Da Bondam sprang, var der tilsyneladende enighed om, at Konservativ skulle trække det længste strå.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere