Pia Allerslev i tænkeboks

Der bliver ikke sat navne på de fem sidste borgmesterposter i København før tidligst torsdag - Venstres spidskandidat overvejer

Venstres Pia Allerslev er gået i tænkeboks - skal hun skifte forvaltning på Rådhuset? Når hun har valgt, kan de næste partier lægge deres kort i kabalen i København. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Venstres Pia Allerslev er gået i tænkeboks - skal hun skifte forvaltning på Rådhuset? Når hun har valgt, kan de næste partier lægge deres kort i kabalen i København. (Foto: Jesper Stormly Hansen)

Der er syv borgmesterposter i København. Efter nattens og morgenens dramatiske forløb efter valget i går er det alene afgjort, at socialdemokraten Frank Jensen bliver overborgmester, og at SF's hidtidige skoleborgmester Bo Asmus Kjeldgaard overtager den radikale Klaus Bondams post som teknik- og miljøborgmester.

Derefter står det klart, at Socialdemokraterne, Venstre, SF, Enhedslisten og de radikale besætter de øvrige poster, og at partierne vælger område efter fordelingstal. Her er det Pia Allerslev fra Venstre, som har ret til at vælge først.

Og den nuværende kulturborgmester er ifølge sit embedsværk gået hjem for at hvile - og tænke.

Varerne på hylderne
De områder, som står på hylderne, er - ud over Allerslevs nuværende post - socialområdet (i dag bestyret af Enhedslistens Mikkel Warming), den meget omdebatterede forvaltning af beskæftigelse og integration, hvor socialdemokraten Jacob Hougaard sidder i dag, sundhedsområdet, som i dag er placeret hos den konservative Mogens Lønborg, rådhus-kabalens store taber, og endelig børn og unge, som Bo Asmus Kjeldgaard forlader.

Når Pia Allerslev har taget, hvad hun har lyst til, er det Socialdemokraternes tur. Det sandsynlige er, at partiet slipper integrationsområdet, ikke mindst nu, hvor muligheden for, at det går til Dansk Folkeparti, er væk. Næste vælger er SF, derefter vælger Enhedslisten, og til sidst de radikale.

Efter ekstrabladet.dk's oplysninger vil Pia Allerslev formentlig melde ud i morgen, hvilken post hun foretrækker. Og så går stafetten videre til S.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere