Enhedslisten: Danmark rykker til venstre

Det lover godt for et kommende folketingsvalg, når de foreløbige valgstedsmålinger fra kommunalvalget tildeler rød blok den samlede sejr, vurderer Enhedslisten

Enhedslisten vejrer ny luft over landet.

Partiet får ifølge en valgstedsmåling fra DR 2,5 procent af stemmerne på landsplan. Det tyder på status quo for Enhedslisten i forhold til kommunalvalget i 2005, mens den samlede røde blok står til flere stemmer end regeringspartierne Venstre og Konservative.

Ifølge Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, tegner det godt med henblik på et kommende folketingsvalg.

- Det ser jo rent faktisk ud som om, at Danmark rykker til venstre, og at flere kommuner bliver røde efter det her valg. Det er jo fantastisk. Det tyder jo på, at vælgerne har forstået, at når velfærden skal forvaltes ude i kommunerne, så er det altså venstrefløjen, der kan det der. Det er både godt for velfærden og vores kommuner, men det peger også rigtigt i forhold til folketingsvalget, siger Johanne Schmidt-Nielsen til DR.

I København står partiet også til at opnå nogenlunde samme resultat som ved det seneste kommunalvalg. Knap hver tiende københavner har stemt på partiet, og dermed vil Enhedslisten efter al sandsynlighed bevare sin borgmesterpost på Københavns Rådhus.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere