V: K brød VKO-alliance i København

Det var Konservatives forhandlinger med Socialdemokratiet, der førte til den udskældte alliance mellem DF, R og V. Venstre afviser at være gået bag ryggen på K

Det var De Konservatives Mogens Lønborg, der brød VKO-alliancen på Københavns Rådhus, siger kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V).

De Konservative har raset over aftalen, som DF og Venstre indgik med De Radikales teknik- og miljøborgmester, Klaus Bondam, i nat.

- Jeg forhandlede hele natten med Konservative og DF, og jeg var loyal over for vores alliance. Men Mogens Lønborg gik op til Frank Jensen og begyndte at forhandle med ham, fortæller Allerslev.

Så fandt Venstre, ifølge Allerslev, andre forhandlingspartnere i den usædvanlige konstellation med DF og De Radikale.

- Vi blev jo også nødt til at sikre os, at vi ikke blev efterladt med ti mandater i stedet for de fjorten, vi havde med konservatives stemmer, siger Allerslev, der kan vælge en borgmesterpost på rådhuset som nummer tre.

Allerslev afviser, at Venstre gik bagom ryggen på K. Inden aftalen blev sundheds- og omsorgsborgmester Mogens Lønborg orienteret.

- Vi fortalte ham, at vi var klar til at underskrive en VKO-aftale, men at det skulle være NU. Han valgte at fortsætte forhandlingerne med Frank Jensen, forklarer Allerslev.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere