41 borgmestre er nye

I næsten halvdelen af landets kommuner er navnet på borgmesteren nyt. 11 steder gør en eks-borgmester comeback

Kommunalvalget har skiftet godt ud på taburetterne i de danske kommuner. Og ikke færre end 41 af landets 98 kommuner skal have en ny borgmester, viser en foreløbig opgørelse fra Ritzaus Bureau.

I 11 kommuner er det dog langt fra en nybegynder, der har fået borgmesterkæderne. Her er det en eks-borgmester, der gør comeback. Mest opsigtvækkende er nok socialdemokraten Anker Boyes genopstandelse som borgmester i Odense, men også andre steder vender en detroniseret borgmester tilbage. Det er blandt andet tilfældet i Haderslev, hvor Jens Chr. Gjesing (S) vender tilbage som borgmester og i Brønderslev, hvor den socialdemokratiske Lene Hansen gør comeback.

Dertil kommer en række sammenlægningskommuner, hvor en eks-borgmester fra en af de oprindelige kommuner, nu igen kan kalde sig borgmester. Det gælder blandt andre den tidligere Jelling-borgmester Arne Sigtenbjerggaard, der fra 1. januar kan kalde sig borgmester for hele Vejle Kommune.

- Det vil være forkert at sige, at folk har stemt på baggrund af kommunalreformen og de ting, der skete dengang. Det har været et nyt valg i en storkommune med sine helt egne temaer. Vi har blandt andet slået meget på, at skatten i en krisetid ikke skal sættes mere op, siger Arne Sigtenbjerggaard med henvisning til den detroniserede S-borgmester Leif Skovs planer om at sætte skatten op i kommunen.

Fire kommuner mangler stadig at vælge ny borgmester. Det er Fredericia, Sønderborg, Samsø og Læsø.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere