Frank J: Kanonvalg, kanonsucces

Frank Jensen (S) har allerede ladet sig hylde som ny overborgmester i København, hvor han takkede de mange frivillige

Efter han havde ladet sig hylde blandt partifællerne i Pumpehuset i København, trak Frank Jensen sig tilbage til rådhuset for at lægge brikkerne i borgmester-puslespillet.(Foto: Mogens Flindt)
Efter han havde ladet sig hylde blandt partifællerne i Pumpehuset i København, trak Frank Jensen sig tilbage til rådhuset for at lægge brikkerne i borgmester-puslespillet.(Foto: Mogens Flindt)

'Et kanonvalg, en kanonsucces for Socialdemokraterne i København', jubler hovedstadens formentlig kommende overborgmester.

Der var jubel og glæde i Pumpehuset i København her til aften, hvor også 87-årige Anker Jørgensen var troppet op for at hylde Frank Jensen.

For allerede før stemmerne er talt op, er der ikke megen tvivl om, at jyden Jensen bliver ny overborgmester i København.

- Sikke en varm velkomst, sagde Frank Jensen på umiskendeligt nordjysk. - Det har været en lang rejse, siden jeg startede for seks måneder siden, da kom jeg på banen, da partiet synes jeg skulle vende tilbage til politik, sagde Frank Jensen til de forsamlede socialdemokraters store begejstring.

34.575 dørklokker
Til DR nævnte Frank Jensen som noget af det første som muligt valgt borgmester, at han vil kaste sig over bandekonflikt i København samt byens trafikale problemer.

Meget passende sagde han til partifællerne:

- Vi har cyklet denne by rundt fra daginstitution til daginstitution, fra ældre til plejehjem. Vi ville ud at ringe på døren hos 25.000 københavnere og sige, ’vi vil gerne tale politik med jer’. Og nu kan vi så opgøre, at vi har været ude at ringe på 34.575 dørklokker, sagde Frank Jensen til piften og hujen.

- Der er jeres fest, det er jer, der skal hyldes, lød det fra Jensen på scenen.

Fra Pumpehuset begav Frank Jensen sig tilbage til rådhuset for at forhandle færdig med SF, Enhedslisten og de radikale.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere