Bent Hansen regionsformand med bred aftale

Et vestjysk supersygehus satte spørgsmålstegn ved Bent Hansens ellers sikre genvalg i Region Midtjylland. Men han endte med at få rødt flertal sammen med SF

Bent Hansen (S) fortsætter som formand for Region Midtjylland med 39 af regionsrådets 41 medlemmer i ryggen. Kun Fælleslisten Vests to mandater, der kæmper for bedre sygehusbetjening af regionens vestlige del, står uden for aftalen i Midtjylland.

- Jeg har det rigtig godt med konstitueringen, og at der er sikret et bredt grundlag for de kommende fire år, så vi kan får gennemført sygehusplanen, siger den genvalgte formand.

Netop sygehusplanen var den store joker i Midtjylland før tirsdagens valg. Med Bent Hansen i spidsen har regionsrådet valgt at placere et nyt vestjysk supersygehus ved Gødstrup i Herning til stor utilfredshed for jyderne ude ved vestkysten - der frygter meget lang transporttid. I slutspurten af finansloven blev det endda en landspolitisk sag, da Dansk Folkeparti ville flytte sygehuset til Aulum tættere på Holstebro.

Placeringen af sygehuset står dog umiddelbart fast - og Bent Hansen fik blot en beskeden tilbagegang på et mandat, der til gengæld bliver opvejet af SF, der gik frem fra to til seks pladser og dermed sikrer et rødt flertal på 21 mandater.

- Vi har fået et rent rødt flertal, og det glæder mig. Selvfølgelig var der et spark ude i den vestlige del af regionen, hvor Fælleslisten Vest kom ind, men i resten af regionen har vi fået stor opbakning, siger Bent Hansen.

Bent Hansen regner samtidig med at blive genvalgt som formand for Danske Regioner senere onsdag eftermiddag.

- Det ser ud til, at vi med S-SF beholder posten, og det er mig der er udpeget til forhandlingsleder for Socialdemokraterne, siger han.

Socialdemokraterne har tre af regionsborgmesterposterne, mens Venstre og SF hver har én.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere