DF og SF giver Socialdemokraterne Sjælland

Det umage par SF og Dansk Folkeparti er gået sammen i Region Sjælland for at sikre Socialdemokraterne formandsposten. Til gengæld får de et supersygehus

Formandsposten i Region Sjælland skifter fra Venstre til Socialdemokraterne takket være et samarbejde med SF og Dansk Folkeparti.

Det stod klart midt på natten, hvor den tidligere Slagelse-borgmester Steen Bach Nielsen får posten.

- Det er en spændende og udfordrende opgave, jeg skal være med til, og jeg ser frem til samarbejdet med de to partier. Jeg har indtryk af, at vi vil have regionen i samme retning, siger han.

- Vi har fundet hinanden, og aftalt at vi skal udvikle en ledelseskultur, hvor vores partiers ledere mødes ofte og drøfter samarbejdet og kommende aftaler, siger han.

Længe var der stor usikkerhed om, hvem der skulle lede regionen, da de to traditionelle fløje hver stod med 20 mandater efter en kanonfremgang for SF på fem mandater, og med Det Radikale Venstre i midten. Steen Bach Nielsens modkandidat var Jens Stenbæk (V), der er viceborgmester i Holbæk, og som var udpeget til spidskandidat fordi den siddende regionsborgmester, Kristian Ebbensgaard (V), ikke genopstillede.

Støtten til Socialdemokraterne fra SF og Dansk Folkeparti kommer, efter at de tre partier er blevet enige om, at der - ligesom i landets øvrige regioner - skal placeres et supersygehus på Sjælland.

- Vi er enige om at vi skal have en løsning på sygehusplanen inden udgangen af første kvartal, så vi også kan få del i regeringens kvalitetsfondsmidler, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere