Bent H. bliver som formand

Alt tyder på, at Bent Hansen (S) bliver som formand for Danske Regioner trods tilbagegang for Socialdemokraterne. Han bliver reddet af flot SF-valg

Når regeringen og regionerne til sommer skal lægge arm om milliarder til nye behandlinger på sygehusene, vil Bent Hansen formentlig igen repræsentere de fem regioner. Der er nemlig fortsat rødt flertal på tværs af de fem regioner, og derfor vil Bent Hansen med al sandsynlighed blive genvalgt som formand på Danske Regioners generalforsamling til foråret.

I sundhedsvæsnet er han kendt som "Enmandshæren" eller bare "Kong Bent", fordi han i modsætning til de fleste andre sundhedspolitikere har formået at holde sig på magttoppen i 10 år. Det er sket på trods af balladen om placeringen af det vestjyske supersygehus, regionernes problemer med indkøb af skannere og det svenske ambulancefirma Samaritens kollaps i kampen om ambulancekontrakter i regionerne.

Selvom sagerne indimellem har givet ridser, har den tidligere adjunkt ved Viborg Katedralskole vist, at han ikke viger bort fra kritikken, men forsøger at finde løsninger.

Samlet set går Socialdemokraterne ni mandater tilbage i de fem regioner, men det mere end opvejes af SF, der får 20 nye pladser. Sammen har de to partier 100 medlemmer på tværs af de fem regioner, mens Venstre og De Konservative har 75.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere