SF vælter S i Hovedstaden

Vibeke Storm Rasmussen (S) er blevet væltet som regionsrådsformand i Hovedstaden. Ny formand bliver SF's Andreas Røpke, der har indgået aftale med V, K og DF

Det bliver overraskende SF's Andreas Røpke, der kan indtage posten som formand for regionsrådet i Region Hovedstaden.

SF indgik onsdag morgen en konstitueringsaftale med Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti, og det betyder, at Vibeke Storm Rasmussen fra Socialdemokraterne må vinke farvel til formandsposten.

De fire partier har indkaldt til pressemøde onsdag eftermiddag, hvor de vil fortælle om indholdet i aftalen, der er underskrevet af Bent Larsen, Venstre, Benedikte Kiær, De Konservative, Henrik Thorup fra Dansk Folkeparti og altså Andreas Røpke fra SF.

Thor Buch Grønlykke, der er opstillet som nummer tre på Socialdemokraternes liste til regionsrådet, er rystet over aftalen mellem SF og de tre borgerlige partier.

- Det er regulært forræderi fra SF's side. Partiet har tilsidesat al fornuft for at få formandsposten. For borgerne i Region Hovedstaden vil det betyde et sundhedsvæsen, der i højere grad kommer på private hænder, og det vil medføre større ulighed, mener Thor Buch Grønlykke.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere