Frank Jensen ny overborgmester

Københavns nye overborgmester hedder Frank Jensen, selv om Socialdemokraterne taber fire mandater. Konstitueringen er i gang. SF og R slås om borgmesterpost

Københavns nye overborgmester hedder Frank Jensen (S), men ellers ligger landskabet åbent, når de øvrige borgmesterposter i landets hovedstad skal fordeles mellem rød og blå gruppe på rådhuset.

Der venter et større puslespil som sagtens kan udvikle sig til en dramatisk affære, når der skal sættes bogstaver på borgmesterposterne.

SF bliver den store sejrherre i København. Partiet har fået et historisk godt resultat og sikret sig 22,2 procent af stemmerne.

Dermed går partiet frem med seks mandater i forhold til valget i 2005. Men det er ikke sikkert, at den store valgsejr automatisk udløser en ekstra borgmesterpost til SF.

Partiets spidskandidat Bo Asmus Kjeldgaard sidder nu som børne- og ungeborgmester og vil kæmpe for at få endnu en borgmesterpost.

Hans drøm er at overtage Teknik- og miljøborgmesterposten, der indtil nu har tilhørt de radikale på rådhuset. De Radikale med Klaus Bondam i spidsen gik to mandater tilbage i forhold til sidste år og ender på fem mandater.

Socialdemokraterne kan glæde sig over Frank Jensens overborgmesterpost, men ender med lige under 30 procent af stemmerne og taber dermed fire mandater.

Kigger man på den blå blok, står slagsmålet mellem Dansk Folkeparti og de konservative, når VKO-blokkens stemmer skal fordeles ud på i alt to borgmesterposter.

Begge partier står til fire mandater, og der bliver dermed kamp til stregen om den sidste borgmesterpost, da Venstre med seks mandater sidder trygt på den ene, som tilhører partiets spidskandidat Pia Allerslev.

I alt har 217.314 københavnere afgivet deres stemme til kommunalvalget i hovedstaden. Det giver en stemmeprocent på 54,4.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere