Dansk Folkeparti på pinebænken

Exit-poll'en fra DR giver ikke Dansk Folkepartis organisatoriske næstformand, Carl Christian Ebbesen, ret til en borgmesterpost i København

Det er ham her, de andre ikke vil give rådighed over den københavnske integrationsindsats - Dansk Folkepartis Carl Christian Ebbesen. (Privatfoto)
Det er ham her, de andre ikke vil give rådighed over den københavnske integrationsindsats - Dansk Folkepartis Carl Christian Ebbesen. (Privatfoto)

Carl Christian Ebbesen er i øjeblikket - ifølge en exit-poll fra DR og Capacent - ikke i nærheden af en borgmesterpost i København, hvis han kun har Dansk Folkepartis egne stemmer i ryggen.

Der skal forhandling til, hvis Ebbesen skal sikre sig den kontroversielle appelsin i DF-turbanen, som en opost som integrationsborgmester i hovedstaden vil være.

Så det bliver en neglebidende affære for de københavnske borgerrepræsentations-kandidater - og borgerne! - hvordan aftenens optælling af stemmer forløber.

Absolut rødt flertal
Ifølge exit-poll'en bliver Socialdemokraterne endnu engang suverænt størst i København med 33,9 procemt - 3,7 point mindre end Ritt Bjerregaards kanonvalg for fire år siden. Sammen med 17,6 procent til SF og 9,1 til Enhedslisten er der absolut rødt flertal i hovedstaden.

Men i København er det ikke vinderen, der tager det hele. Hvis et parti får syv sæder i Borgerrepræsentationen, har det ret til en borgmesterpost ud af de syv. Carl Christian Ebbesen skønner selv, at han skal hale omkring 12 procent af stemmerne hjem, før den - om man så må sige - er hjemme uden hjælp fra andre. I exit-poll'en er der 7,1 procent til DF.

De radikale lettede
Overraskende har nederlaget til de radikale med den kontroversielle og stærkt kritiserede trafikborgmester Klaus Bondam ikke været voldsomt. I exit-poll'en får de radikale en tilbagegang fra 11,3 til 9,2 procent, hvilket har stemt Bondam og hans tro støtte, Manu Sareen gunstigt i håbet om at bevare en radikal post - med støtte, i givet fald, af den røde blok.

SF har, med skoleborgmester Bo Asmus Kjeldgaard i spidsen, vundet 6,4 procentpoint og lander i poll'en på 17,6 procent. I den røde blok ligger også Enhedslisten med 9,1 procent.

Næste overborgmester i København bliver - ikke overraskende - den nordjyske tidligere landspolitiker Frank Jensen. Hans udfordrer, hvis man kan tale om sådan en, Venstres Pia Allerslev, får beskedne 10.9 procent at gøre godt med i exit-poll'en, mens den konservative med Mogens Lønborg i spidsen får et relativt pænt valg med 8,6 procent.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere