Lene E.: - Grænseoverskridende

Det gik faktisk ikke så ringe ved den konservative leders svendeprøve - men Lene Espersen fandt den moderne valgkamp grænseoverskridende

Trods et pænt valg på landsplan og hjælp fra Lene Espersen i valgkampen lykkes det næppe for Helsingørs konservative borgmester Per Tærsbøl at fastholde posten. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
Trods et pænt valg på landsplan og hjælp fra Lene Espersen i valgkampen lykkes det næppe for Helsingørs konservative borgmester Per Tærsbøl at fastholde posten. (Foto: Claus Bjørn Larsen)

- Det var faktisk grænseoverskridende, da vi i går var i Århus, og vi gik rundt og ringede på folks døre og ville give dem foldere. Men faktisk gik det godt, og folk ville gerne snakke.

Den konservative partileder Lene Espersen er glad i aften, selv om hendes parti har mistet i hvert fald den store borgmesterpost i Odense.

Højborgene holder
Men partiet har fastholdt flere af de meget vigtige kernekommuner, så som Frederiksberg og Gentofte.

- Jeg forstår ikke, at medierne mente, at de var i fare, siger Lene Espersen her sent på aftenen til Danmarks Radio. - Vi har oplevet utroligt stor opbakning, og når vi har været ude i vores grønne jakker, er folk kommet hen for at få vores æbler og snakke med os.

- I har holdt højborgen i Frederiksberg, men I kan ikke rigtig få fat i København lige ved siden af?

- Nåh, vi står da til et ret flot resultat i København - ligesom i Århus. Det er to store, traditionelle socialdemokratiske kommuner med mange studerende.

De nye medier
- Hvad kan I gøre for at få et bedre resultat næste gang?

- Vi skal studere resultaterne, der hvor vi har haft gode valg, og lære af dem. Vi skal gå ind og involvere rigtig mange, siger Lene Espersen og nævner det opsøgende arbejde ved vælgernes dørklokker.

- Vi skal også benytte de nye medier. Og så er det nok sådan, at det bliver stadig vigtigere, at landspolitikerne kommer ud i landet.

Toppen skal på banen
- Er det de centrale topfolk, der skal til?

- Det er vigtigt, at vi er der, fastslår vicestatsministeren - og sender her et signal i helt modsat retning af den, som statsministerpartiet Venstre har sendt med, at chefen ikke skulle trænge sig på under lokalvalgene.

Konservative har på landsplan alt andet lige haft et bedre valg end Venstre.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere