Anklage: Postbud skyld i DF-nedtur

Det er Post Danmarks skyld, at Dansk Folkeparti ikke har nogen kandidater til kommunalvalget på Samsø

Pia Kjærsgaard og hendes madallierede fra Dansk Folkeparti kan ikke etablere sig på de danske småøer. (Arkivfoto: Jens Dresling)
Pia Kjærsgaard og hendes madallierede fra Dansk Folkeparti kan ikke etablere sig på de danske småøer. (Arkivfoto: Jens Dresling)

Samsø, Fanø eller Ærø.

Tre øer hvor Dansk Folkeparti ikke har opstillede kandidater til kommunalvalget. Partiet har sågar ingen lokalforeninger på de tre øer. Post Danmark får skylden for den manglende tilhængerskare på Samsø.

- Vi har store problemer med at få nogen til at stille op over på Samsø. Jeg tror, det skyldes, at alle kender hinanden. Og jeg har været udsat for, at brevene ikke nåede frem derovre. Der var simpelthen et postbud, der ikke kunne lide Dansk Folkeparti. Alle kender hinanden, og Dansk Folkeparti har måske været lidt suspekt, siger lokalformand i Odder, Rita Kjær, til Newspaq

Den anklage er Post Danmark fortørnede over.

'Måske er posten forsinket'
- Det lyder som en meget hård anklage, at postbudene skulle selektere i posten med politisk motiv, hvilket jeg nægter at tro. Vi har i øvrigt ingen klager fra Dansk Folkeparti om breve, der ikke er nået frem, så jeg har lidt vanskeligt ved at forholde mig til sagen. Det kan dog være, at posten har været en dag forsinket; det kan jeg ikke afvise, siger Thomas Haber Borch, områdedirektør for Post Danmark i Østjylland, til Newspaq.

Ifølge Kenneth Kristensen Berth, medlem af Dansk Folkepartis hovedbestyrelse, er der dog også andre årsager til, at det går skidt for landets tredjestørste parti.

- Når man stiller op for Dansk Folkeparti, springer man ligesom ud af skabet. Så kan alle og enhver se, at man er DF'er, og det vil man jo også kunne se på sådan en lille ø, siger han til nyhedsbureauet.

Ifølge lokalformændene har Dansk Folkeparti ni partimedlemmer på Samsø, otte eller ni på Ærø, mens lokalformand Freddy Hyldgaard i Esbjerg ikke vil oplyse medlemstallet på Fanø.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere