Tendensen holder - S størst

Lars Løkke vil ikke kommentere sit eget halvsløje resultat - men byder Dansk Folkeparti velkommen som kommunalt parti

Oppe i Gribskovhallen venter Lars Løkke og fru Solrun på de endelige optællinger - han som partiformand, hun som lokal byrådskandidat. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Oppe i Gribskovhallen venter Lars Løkke og fru Solrun på de endelige optællinger - han som partiformand, hun som lokal byrådskandidat. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Danmarks Radios nye exit-poll - offentliggjort samtidig med, at valgstederne lukkede kl. 20 - stemmer pænt overens med den, der kom for en time siden.

Venstre går også tilbage i den nye måling, men knap så meget som i den første. Men over for Danmarks Radios reporter i Gribskovhallen afviser statsminister og Venstreformand Lars Løkke Rasmussen at kommentere de nye tal. Han vil vente på selve stemmeoptællingen.

Tager æren for DF og SF
Statsministeren forsømte dog ingen lejlighed til at gratulere sine faste støtter på Christiansborg, Dansk Folkeparti, med et flot gennembrud som kommunalt parti. Statsministeren tog selv æren - eller ansvaret - for denne udvikling, fordi han var kommunalreformens fader og skabte de større kommuner med plads til flere etablerede partier.

Og Dansk Folkeparti har bestemt et fint resultat at glæde sig over - dog ikke helt så flot som i den første poll. DF stod her til 10,3 procent, i den nye 'kun' til 8,9.

Villy-effekten holder
Fremgangen til SF er og bliver større, selv om også Villy Søvndal må se lidt af pynten ved første poll forsvinde. Her stod SF til 13,2 procent, mens den nye giver 12,6. Men dog stadig den absolut største procentvise fremgang af alle partier.

Det gjorde statsministeren ikke så meget ud af at fremhæve. men helt forbigå kendsgerningen kunne han dog ikke - det blev også til et 'velkommen' til SF som markant kommunalt parti.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere