Unge stemmer mod midten

Flertallet af de unge søger mod midten, når de sætter deres kryds på stemmesedlen. Det viser DUFs foreløbige prøvevalgsprognose af de 16-17 åriges stemmer

Hvis de 16-17 årige skulle til valg i dag, ville Socialdemokraterne løbe med 21 procent af stemmerne, fulgt i hælene af Venstre med 19 procent. Dansk Ungdoms Fællesråds foreløbige opgørelse fra det afsluttede prøvevalg viser, at de unge ikke er ekstreme, når de vælger sætter deres kryds.

Lokallisterne og SF deler i porten med 16 procent hver, mens de konservative får ni procent af stemmerne.

På de yderste fløje får Enhedslisten tildelt tre procent af stemmerne, mens Dansk Folkeparti får ni procent.

Ganske få valgte at støtte Liberal Alliance, der endte med nul procent stemmer.

Vestjyder og Sjælland i front
I nogle kommuner var der dog klart mere interesse for at stemme end i andre.

Ikast-Brande Kommune og Næstved Kommune har foreløbig det højeste antal stemmeafgivelser. Godt 69 procent stemte i Næstved Kommune, og i Ikast-Brande valgte 863 unge at sætte et kryds på deres foretrukne liste eller kandidat. Der var i alt 978 stemmeberettigede. Det svarer til en stemmeprocent på 88,2 procent.

I Faaborg-Midtfyn Kommune, der fra den 9.-12. november valgte at stemme via sms eller kommunens internet-baseret valgportal, var valgdeltagelsen helt i bund. 174 ud af 1562 mulige afgav deres prøvestemme, og det svarer til en valgdeltagelse på kun 11 procent.

18 ud af de 31 kommuner, som deltager, har afsluttet deres prøvevalg, mens 13 kommuner fortsat stemmer. Alle, undtagen Fredensborg Kommune, offentliggøre stemmeresultaterne i aften kl. ca. 20.30, oplyser DUF.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere