Absolut flertal bag Anker Boye

Boye versus Boye-kampen om Odense ser ud til at give absolut flertal til den røde blok bag den tidligere socialdemokratiske borgmester

For fire år siden afleverede Anker Boye (t.v.) bvorgmesterkæden til den konservative navnefælle, Jan. Nu går posten retur. (Foto: Ole Frederiksen)
For fire år siden afleverede Anker Boye (t.v.) bvorgmesterkæden til den konservative navnefælle, Jan. Nu går posten retur. (Foto: Ole Frederiksen)

Den exit-poll, som Danmarks Radio har fået Capacent til at lave, tyder på, at slagsmålet om borgmesterposten i Odense mellem navnebrødrene Anker og Jan Boye ender med, at Anker Boye henter posten tilbage efter fire års konservativt styre.

De har ikke meget andet end navn og ambitioner til fælles, socialdemokraten Anker og den mand, han mistede borgmesterposten, den daværende afgående konservative amtsborgmester, Jan Boye.

Lussing retur
Anker Boye, som nok er mest kendt uden for Odense for sin rolle i spidsen for Kommunernes Landsforening, fik læsterlige tæks i 2005, hvor han havde haft en lidet glorværdig rolle i fejringen af Odcense-ikonet H.C. Andersens 200 års dag.

Men nu ser lussingen til at vende tilbage. Mens Socialdemokraterne får 31,1 procent, ryger de konservative hele 14,2 procent-point tilbage og ender ifølge exit-poll'en på 21,5 procent. Selv om både Venstre og Dansk Folkeparti klarer sig pænt, hiver en kanonsejr til SF og et rimelig resultat til Enhedslisten - som også i Odense har blandet blod via LO's mellemkomst - det samlede røde resultat i exit-poll'en op på 54,3 procent - et komfortabelt absolut flertal en borgmester A. Boye - igen-igen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere