V rumler med omvalg i Århusforstad

Mange vælgere i Harlev ved Århus har ikke modtaget et valgkort. V-kandidat frygter, at det koster ham genvalg og vil overveje at kræve omvalg

Op mod halvdelen af de 3000 vælgere i Harlev i Århus Kommune har ikke modtaget et valgkort. Og det får nu Venstre til at rumle med krav om omvalg i forstaden.

En af Venstres byrådskandidater fra området, Ejgil Rahbek, frygter, at han kan ryge ud af byrådet på den konto, skriver Århus Stiftstidendes hjemmeside, stiften.dk.

Vælgerne har ret til at stemme, når bare de legitimerer sig med kørekort, sygesikringskort eller pas. Men alligevel er der fare for, at mange ikke får stemt på grund af fadæsen, fremfører Ejgil Rahbek. Han blev selv valgt til byrådet i 2005 på det yderste af Venstres mandater og med mange stemmer netop fra Harlev.

- Det er en katastrofe for demokratiet. Masser af mennesker bruger jo valgkortet som huskeseddel. Andre vil tro, at de ikke kan stemme, når de ikke har fået noget valgkort, siger Ejgil Rahbek, som er formand for Venstres gruppe i Århus Byråd.

Han siger til Morgenavisen Jyllands-Postens hjemmeside, jp.dk, at han vil kræve omvalg, hvis han kommer til at mangle 20 stemmer, og valgdeltagelsen er væsentligt under normalen.

Chefen for borgerservice i Århus, Lene Hartig Danielsen, afviser over for stiften.dk, at det kan komme på tale med et omvalg i Harlev. Ingen med ansvar for udsendelsen af valgkort vil påtage sig skylden for fejlen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere