Vælgere i Århus snydt for valgkort

Mange vælgere i Harlev ved Århus har ikke modtaget et valgkort. V-kandidat frygter, at det koster ham genvalg. Omvalg kommer ikke på tale

Op mod halvdelen af de 3000 vælgere i Harlev i Århus Kommune har ikke modtaget et valgkort.

Og en af Venstres byrådskandidater fra området, Ejgil Rahbek, frygter, at han kan ryge ud af byrådet på den konto, skriver Århus Stiftstidendes hjemmeside, stiften.dk.

Vælgerne har ret til at stemme, når bare de legitimerer sig med kørekort, sygesikringskort eller pas. Men alligevel er der fare for, at mange ikke får stemt på grund af fadæsen, mener Ejgil Rahbek. Han blev selv valgt til byrådet i 2005 på det yderste af Venstres mandater og med mange stemmer netop fra Harlev.

- Det er en katastrofe for demokratiet. Masser af mennesker bruger jo valgkortet som huskeseddel. Andre vil tro, at de ikke kan stemme, når de ikke har fået noget valgkort, siger Ejgil Rahbek, som er formand for Venstres gruppe i Århus Byråd.

Chefen for borgerservice i Århus, Lene Hartig Danielsen, afviser, at det kan komme på tale med et omvalg i Harlev. Ingen med ansvar for udsendelsen af valgkort vil påtage sig skylden for fejlen, skriver stiften.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere