Radikal kritik af Løkkes klimakurs

Det er 'irriterende' og 'provokerende', at Lars Løkke kræver handling fra verdens lande, når Danmark ikke selv har en klimastrategi, mener De Radikale

De Radikale langer ud efter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som de mener bør gribe i egen barm, inden han kræver handling fra resten af verden forud for klimatopmødet i København.

Den radikale partiformand og klimaordfører Margrethe Vestager mener, at det er dobbeltmoralsk, når statsministeren kræver, at verdens rige lande må forpligte sig til konkrete reduktionsmål i København, uden at Danmark selv kan præsentere en klimastrategi.

- Det er ret besynderligt, når han siger, at de andre lande må forpligte sig, for så må vi da også vise, at vi kan forpligte os, siger Vestager.

Hendes kritik bunder i, at Danmark endnu ikke har en klimastrategi for den ikke-kvotebelagte sektor, som populært sagt dækker over "biler, bønder og boliger". Her skal Danmark selv udarbejde handlingsplaner og reducere udledningen med 20 procent i 2020.

- Vi får bare at vide, at det skal nok komme. Men det resulterer altså i, at når Lars Løkke nu står og peger fremad, så er der samtidig tre fingre, der peger tilbage på ham selv, lyder Margrethe Vestagers kritik.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere