DF kræver svin til børn og ældre

Alle kommuner skal indføre en kostpolitik, der sikrer flæskesteg og frikadeller på menuen i daginstitutioner og ældreboliger, mener Dansk Folkeparti

Der skal være svinekød på menuen i alle kommuner.

Det mener Dansk Folkeparti, der nu opfordrer alle landets 98 kommuner til at indføre en kostpolitik, der garanterer, at der bliver serveret bacon, flæskesteg, frikadeller og hamburgerryg som en fast del af de kommunale madordninger.

I Hvidovre Kommune har Dansk Folkepartis Mikkel Dencker forslået, at svinekød som et minimum indgår i 20 procent af måltiderne i kommunens ældreboliger og daginstitutioner.

Forslaget støttes af Dansk Folkepartis kommunalordfører, Hans Kristian Skibby, der foreslår, at de enkelte kommuner selv afgør, hvor høj minimumgrænsen skal være.

- Der skal være en kostpolitik i alle kommuner. Og i den politik bør der indgå en varieret kost og dermed også svinekød på menuen, siger Hans Kristian Skibby, som selv stiller op til kommunalvalget i Hedensted Kommune.

Han vedstår, at en ordning om svinekød kan skabe problemer for mange muslimer og jøder, som ikke spiser svinekød, men han mener ikke, at det er noget, man skal tage hensyn til.

- Jeg ved godt, at det kan være et problem nogle steder, da der er mange, der ikke har lyst til at spise svinekød, men det skal ikke hindre os i at mene, at det skal være tilfældet i Danmark, siger Hans Kristian Skibby.

Spørgsmål: Men er svinekød specielt sundt?

- Specielt sundt eller specielt usundt? Jeg er ikke kostekspert, men i Danmark har vi en tradition igennem mange, mange generationer, at her i landet kan vi godt spise flæskesteg og frikadeller, siger Hans-Kristian Skibby.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere