Sidste kommunalvalg med blyant og papir

Kommunerne foreslår blyant og papir afskaffet ved valghandlinger i fremtiden og håber at næste kommunalvalg om fire år kan afvikles helt elektronisk

Står det til kommunerne, bliver kommunalvalget tirsdag det sidste, hvor vælgerne skal bruge blyant og papir, når de afkrydser deres parti eller kandidat på stemmesedlen. Ved valget om fire år bør afstemningen ske elektronisk, mener Kommunernes Landsforening (KL).

Problemer med sikkerheden er forklaringen på, at papirstemmesedlen og blyanten endnu ikke er udskiftet med elektronisk udstyr. Men KL mener - i modsætning til indenrigs- og socialministeren - at teknikken, sikkerheden og økonomien bag elektronisk stemmeafgivning er i orden. Derfor opfordrer KL ministeren til at give kommuner lov til at gennemføre forsøg med digitale valghandlinger.

- Elektroniske valghandlinger kan betyde mere sikkerhed i stemmeoptællingen, færre køer ved valgstederne og besparelser ved færre valgtilforordnede. Det håber jeg, at ministeren nu vil sikre, at lovgivningen ikke spænder ben for, siger Erik Nielsen, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg.

KL vil snarest bede ministeren om at sørge for forsøg med digitale valghandlinger. Målet er, at alle vælgere om fire år kan stemme digitalt på valgstedet, hvis de vel at mærke ønsker det.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere