Hedegaard vil have ambitiøs klimaaftale

Klimaminister Connie Hedegaard afviser, at den danske regering har sænket ambitionsniveauet for en ny global klimaaftale

Klima- og energiminister Connie Hedegaard (K) er i disse dage vært for det sidste forberedende møde forud for det kommende klimatopmøde i København.

Ministre og rådgivere fra 42 lande, heriblandt USA, Indien, Brasilien og Kina, er rejst til Danmark for at diskutere de vigtigste udeståender i forhandlingerne om en ny global klimaaftale. Det drejer sig først og fremmest om de rige landes fremtidige reduktioner af CO2-udledningen og selve finansieringen af den globale klimaindsats.

- Vi skal ind der, hvor de rigtig hårde knaster er, og jeg håber selvfølgelig, at ministrene vil være indstillet på virkelig at gå ned i materien, siger Connie Hedegaard.

Så sent som i weekenden såede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) atter tvivl om chancerne for at få en juridisk bindende aftale på plads under klimatopmødet i København om få uger. Men ifølge Connie Hedegaard er det ikke ensbetydende med, at regeringen har opgivet sit mål om at få en ambitiøs aftale i stand.

- Fra regeringens side siger vi meget klart, at vi skal have både reduktioner, tilpasning, teknologi og finansiering på plads. Der skal leveres i København på alle de fire hovedelementer, understreger Connie Hedegaard.

Indiens miljøminister, Jairam Ramesh, som også deltager i det forberedende møde i København, siger, at han stadig håber på en juridisk aftale.

- Men det ser mere og mere umuligt ud, konstaterer inderen.

Det svenske EU-formandskab betegner selve indholdet i en fremtidig aftale som det vigtigste.

- Uanset om vi kalder den juridisk eller ej, så er det vigtigt, at en fremtidig aftale bliver så ambitiøs som muligt, siger Sveriges chefforhandler, Anders Turesson.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere