Brian M. bør se på sex

Når den kriminelle lavalder sænkes til 14 år, betyder det så, at det bliver kriminelt for to jævnaldrende børn at have sex? EL efterlyser en forklaring

Justits-Brian har glemt noget om sex, da han annoncerede, at den kriminelle lavalder skal sænkes, mener Enhedslisten. (Foto: polfoto)
Justits-Brian har glemt noget om sex, da han annoncerede, at den kriminelle lavalder skal sænkes, mener Enhedslisten. (Foto: polfoto)

Enhedslisten kræver nu forklaring på, om to 14-årige, der dyrker sex med hinanden, fremover risikerer en tur i brummen. Det er partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, som kræver en forklaring, efter at justitsminister Brian Mikkelsen (K) har annonceret, at han vil sænke den kriminelle lavalder til 14 år.

Af straflovens paragraf 222 fremgår det nemlig, at "den, som har samleje med et barn under 15 år, straffes med fængsel indtil 8 år." Den seksuelle lavalder er i dag 15 år, men da børn under 15 år i øjeblikket ikke kan straffes ifølge straffeloven, kan to 14-årige have sex med hinanden uden retslige konsekvenser. Den situation ændres, hvis den kriminelle lavalder nedsættes til 14 år, mener Johanne Schmidt-Nielsen.

- Det her er endnu et eksempel på totalt uigennemtænkt lovgivning, hvis eneste formål er at stille Dansk Folkeparti tilfreds og at sende signaler til vælgerne om, at man er "tough on crime". Jeg glæder mig til at høre, om ministeren overhovedet har tænkt over det her problem, siger Enhedslistens politiske ordfører.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere