'Sarah Palin overdriver'

Sarah Palin beskriver i en ny bog parløbet med John McCain ved præsidentvalget i USA sidste år. Bogen ses som hendes afsæt til en ny politisk kampagne

Den tidligere republikanske vicepræsidentkandidat i USA Sarah Palin udsender nu en bog, der af iagttagere ses som et forsøg fra hendes side på at udvide sin tilhængerskare i partiet og måske bane vej for et præsidentkandidatur i 2012.

Bogen 'Going Rogue: An American Life' kommer på gaden tirsdag, og Palin følger den op med en valgkamplignende tur rundt til flere end en halv snes delstater.

Mens Palin jævnfør titlen ser det som en dyd, at hun ikke lader sig tøjle, handler bogen om, hvordan hun følte sig snigløbet af makkeren John McCains folk, hurtigt efter at han havde udset hende til partner i forsøget på at blive USA's præsident ved valget i november sidste år.

Hun klager over, at McCains stab under indtryk af en kritisk presse forsøgte at give Palin mundkurv på og holde hende væk fra medierne under valgkampen.

John McCains folk affejer anklagerne i bogen. En tidligere højtstående McCain-rådgiver siger, at bogen er 'en videreførelse af et velkendt og dokumenteret mønster, hvor hun kommer med versioner, som er overdrevet eller fiktion'.

Sarah Palin har siden valget, som McCain tabte til Barack Obama, forladt posten som guvernør i Alaska uden at tydeliggøre fremtidsplanerne.

Hendes bog ventes at udløse nye spekulationer om, hvilke politiske ambitioner hun mon har. Kritikere siger, at hun svækker Republikanernes forsøg på at genvinde magten i USA - i første omgang ved at æde sig ind på Demokraternes flertal i Kongressen ved midtvejsvalget om et år

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere