Bruger 80.000 skattekroner på portræt

Midt i finanskrisen er der stadig råd til borgmesterportræt af skandaleborgmesteren Kaj Petersen (S) på skatteydernes regning. Synes du, at det er fair?

Det er skatteborgerne, som betaler 80.000 kroner for at portræt af den skandaleramte borgmester Kaj Petersen. (Foto: Per Rasmussen)
Det er skatteborgerne, som betaler 80.000 kroner for at portræt af den skandaleramte borgmester Kaj Petersen. (Foto: Per Rasmussen)

Guldborgsunds socialdemokratiske borgmester Kaj Petersen er for tiden i mediernes søgelys for sine drikkevaner. Blandt andet har Ekstra Bladet dokumenteret, at borgmesteren sammen med andre politikere og embedsmænd drak for 140.000 kroner på en studietur i Tyskland på skatteborgernes regning.

Så skulle man tro, at han ville blive husket fremover i Guldborgsund Kommune.

Men nej. Der skal mere til. Kommunen har således bestilt et portræt af Kaj Petersen hos den anderkendte maler Anne Gyrite Schütt, som har portrættet stående hjemme, inden det en dag skal offentliggøres.

Pris: 80.000 kroner. Skatteyderne betaler.

'Brug pengene på borgerne'
- Jeg synes, at vi skal bruge penge dér, hvor de nytter. Nemlig på borgerne, siger Flemming Jantzen, der er opstillet til borgmesterposten i Guldborgsund Kommune for Venstre.

Kaj Petersen har dog vist sig bedre til at bruge borgernes penge end at bruge penge på borgerne.

Derfor kunne Ekstra Bladet også i sidste uge nominere den skandaleramte borgmester til 'bedste byrådsskandale' .

Han er dog ikke alene om denne selvforherligelse, som er en tradition, der stammer tilbage fra 1600-tallet. Den er landsdækkende, og portrætmalerne sidder formentlig og krydser fingre for, at der ved det kommende kommunalvalg sker en masse udskiftninger blandt borgmestrene, så de kan få ekstra gang i penslerne.

Han er ikke alene
Søren Pind er en af de politikere, som tidligere er blevet portrætteret af Anne Gyrite Schütt. Pris 80.000 kroner.

- Det er en særpris, som de har fået. 80.000 kroner for et portrætmaleri er billigt. Vi kunstnere lægger et stort personligt engagement i vores billeder. At lave et godt portræt kræver det ypperste af en kunstner, siger Anne Gyrite Schüt, som har malet det endnu ikke offentliggjorte portræt af Guldborgsunds borgmester Kaj Petersen.

Hun fortryder i øvrigt ikke, at hun har malet ham.

- Det vil jeg aldrig fortryde. Jeg ser det fra en kunstners perspektiv, og jeg vil altid være villig til at skildre et menneske. Det er mit liv, siger hun til ekstrabladet.dk.

Hverken Kaj Petersen eller kommunaldirektøren fra Guldborgsund Kommune har været til at træffe, da de i dag sidder i møder.

Kulturchefen fra kommunen siger dog, 'at der er tale om en politisk prioritering'.

Financieret af nedlagt pulje
I København blev det tidligere i år besluttet at kultur- og fritidsborgmester i København, Martin Geertsen, skulle portrætteres af maleren Carl Johan Sennels.

Pris 70.000 kroner. Det blev financieret af en nedlagt projektpulje under Kultur- og Fritidsudvalget, som førhen finansierede musikarrangementer og festivaler.

'Sjovt om 30 år'
- Jeg synes, det er en god tradition, og jeg vil ikke blokere for, at den kan fortsætte, sagde Martin Geertsen til berlingske.dk, hvor han også tilføjede:

- Lige nu skal jeg ikke bruge portrættet til noget, men om tredive år tror jeg, jeg vil synes det er sjovt at vise til mine børnebørn, når jeg viser dem rundt på rådhuset.

Synes du, at det er i orden af de afgående borgmestre landet rundt bruger titusindvis af skattekroner på at lade sig portrættere samtidig med, at Danmark står i en økonomisk krise? Kom med din kommentar herunder

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere