S kritiserer Løkkes klimamål

Socialdemokraterne kritiserer, at statsministeren vil nøjes med en politisk klimaaftale. Men den kritik er urimelig, mener Venstres miljøordfører, der opfordrer til at vente på indholdet

Socialdemokraternes klima- og miljøordfører Mette Gjerskov kritiserer statsminister Lars Løkke Rasmussens klimaambitioner.

Kritikken kommer efter, at statsministeren igen har sagt, at han vil satse på en politisk og ikke en juridisk bindende aftale til klimatopmødet i København i december.

- Jeg oplever det som et signal om, at man nedjusterer ambitionerne, og det, synes jeg, ikke er positivt. Der er ikke nogen tvivl om, at man ikke skal indgå en aftale, som er mere ambitiøs, end man kan få landene med til, men de skal presses, og nu lemper man presset på de to vigtigste spillere, siger Mette Gjerskov med henvisning til USA og Kina.

Men Venstre ordfører Eyvind Vesselbo kalder en politisk aftale for et 'tigerspring' og siger, at aftalen er udtryk for rettidig omhu.

- Lars Løkke ved jo, hvad der er politisk muligt, og det kan jo ikke nytte noget at give folk blår i øjnene og sige, at vi kæmper for noget, som ikke er realistisk. Det er bedre, at vi får en politisk aftale, som kan komme i gang nu. Så må alle de juridiske ting komme bagefter, for det er dumt at skulle vente to-tre år, før vi kan komme i gang, siger Eyvind Vesselbo til Ritzau.

Han påpeger, at det politiske indhold i aftalen endnu ikke er på plads, og at det derfor ikke er til at sige, hvor omfattende en aftale vil blive.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere