Kommunen skal skrive tissebøder

Politiet skal koncentrere sig om bandekonflikten, og kommunen skal uddele bøder for de mindre forseelser, lyder det i et nyt forslag fra Frank Jensen

Kommunen skal aflaste politiet med at udskrive bøder for en række små forseelser, så politiet kan koncentrere sig om bandekrigen.

Sådan lyder det i et nyt forslag fra Socialdemokraternes overborgmesterkandidat i København, tidligere justitsminister Frank Jensen. Han vil udvide parkeringsvagtordningen og aflaste politiet.

- Den her tankegang er slet ikke ukendt i kommunerne, hvor parkeringsvagter i dag står for at udstede parkeringsafgifter, siger Frank Jensen.

Hvis han bliver overborgmester, tager han efter nytår derfor fat i justitsminister Brian Mikkelsen (K) for at forelægge ham forslaget.

Frank Jensen mener allerede, at der er flertal for forslaget i Borgerrepræsentationen i København, men er mere spændt på regeringens reaktion.

- Jeg har i hvert fald bemærket, at de radikale har været ude med lignende idéer omkring affald, så jeg tror på, vi kan blive enige om dette. Så er det spørgsmålet, om regeringen vil være med, siger han.

Helt konkret foreslår Frank Jensen en såkaldt positivliste over mindre politiopgaver fra politiets ordensbekendtgørelse, som kommunerne skal kunne udstede bøder for.

I forvejen har parkeringsvagterne for nylig fået flere opgaver, da en stor del af dem er blevet uddannet af jægersoldater til at spotte mulige terrorister i gadebilledet.

Det er i dag politiets opgave at udstede bøder, hvis man tisser på gaden, kaster affald, hvor man ikke må, og parkerer sin cykel steder, hvor det ikke er tilladt.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere