622 millioner danske kroner til topmøde

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) glæder sig over økonomisk ramme på over 600 millioner kroner til klimatopmødet i december

622 millioner kroner er ikke for meget til klimatopmødet i december. Beløbet er en økonomisk ramme, som skal dække udgifterne, hvis USA's præsident Barack Obama eller den kinesiske leder Hu Jintao kommer.

Det siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

- Hvis de kommer, er vi oppe i den dyre ende. Hvis ikke, så er sikkerheden på et lidt andet niveau, og så er det lidt billigere, siger han.

Finansministeren er ikke bekymret over, at hjemmeværnsfolk samt svensk og tysk politi skal hjælpe politiet ved klimatopmødet i København.

- Alle, der kan hjælpe i denne situation, har jeg det rigtigt godt med, siger Claus Hjort Frederiksen.

I retsaftalen er der også penge til bekæmpelse af bandekriminalitet.

- Det er en rigtig god aftale, som tager fat om nogle af de centrale problemer, som vi døjer med i hverdagen: Bandekriminalitet, og hvordan vi kan stoppe kriminalitet ved grænserne med skannere, narkosmugling og så videre, siger Claus Hjort Frederiksen.

Han glæder sig både over, at aftalen skaffer et trecifret millionbeløb til både politiet og domstolene, hvis økonomi sikres indtil 2012. Finansministeren har ingen retspolitiske betænkeligheder ved at skærpe grænsekontrollen eller give 20 millioner kroner til bedre udstyr til Politiets Efterretningstjeneste (PET).

- Med hensyn til at afsløre folk med onde hensigter har jeg sådan set ingen skrupler, siger Claus Hjort Frederiksen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere