SPD-ledere ser lang trang vej forude

De tyske socialdemokrater har valgt ny partiformand og er indstillet på fornyelse efter valgnederlaget i september. Men hård vej venter forude, lyder det

De tyske socialdemokraters kanslerkandidat, Frank-Walter Steinmeier, der tabte stort til forbundskansler Angela Merkel ved valget i september, sagde ved en partikongres i weekenden, at SPD må genopfinde sig selv og advarede om en lang trang vej i de kommende år.

Ved valget fik SPD kun 23 procent af stemmerne, og den nye partileder, Sigmar Gabriel, fastslog også, at der efter valgnederlaget må tænkes nyt.

- Med et sådant valgresultat kan man ikke nøjes med at sige, at vi har haft et "kommunikationsproblem", sagde Gabriel, som på kongressen i Dresden er valgt til ny formand efter Franz Müntefering.

Gabriel er tidligere skolelærer og regeringsleder i delstaten Niedersachsen. Han anses for at være SPD's bedste taler og debattør.

I en to timer lang tale på den tredages kongres afstod Gabriel fra at kritisere den tidligere ledelse under Müntefering, som fik et langt stående bifald fra de delegerede.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere