Klimaminister roser brasiliansk linje

Klimaministeren siger, at en af de store udviklingsøkonomier har sendt "et stærkt signal." Brasilien vil skære i udslip af drivhusgasser med 36 procent

Brasilien har lovet, at det "frivilligt" vil reducere dets udslip af drivhusgasser med mindst 36 procent ved klimatopmødet i København i næste måned.

Målsætningen, der blev offentliggjort af miljøminister Carlos Minc, kan medføre reduktioner helt op til 39 procent i 2020 i forhold til det beregnede udslip.

Klimaminister Connie Hedegaard (K) siger i en skriftlig kommentar, at Brasilien "har meldt meget ambitiøst ud."

- Det er især positivt, at målsætningen ikke bare omfatter en indsats mod afskovning, men også forholder sig til landbrug og energisektoren, hvor udledningerne stiger. Det er et stærkt signal fra en af de store udviklingsøkonomier, siger hun.

Brasilien er en af de største CO2-syndere i verden, hvilket først og fremmest skyldes skovfældning. I det forløbne år mistede Brasilien imidlertid betydeligt mindre regnskov end normalt på grund af en strengere miljølovgivning, oplyser landets regering. Tabet af regnskov var på 7000 kvadratkilometer i perioden juli 2008 - juli 2009. Det er det mindste skovareal, der er gået tabt i landet, i to årtier.

Regnskoven kaldes "verdens lunger", fordi den absorberer enorme mængder af CO2-udslip. Reduktionen af regnskoven var 45 procent mindre i det pågældende år end året før.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere