Skidt start for nye sygehuse

Mens VKO skændes om placeringen af et nyt sygehus, måtte en kvinde i aftes flyttes fra sygehuset i Kolding efter alvorlig trafikulykke og i stedet køres til Odense

- Det sygehus skal ligge i Gødstrup, sådan som regeringen har udmeldt, sagde finansminister Claus Hjort Frederiksen i morges til Ritzau.

I går fik den ny sygehusplan imidlertid en frygtelig debut et andet sted i Jylland:

En 18-årig kvinde, der i aftes var ude for en alvorlig trafikulykke i Sønderjylland, måtte flyttes helt til Odense, efter hun blev først blev tilset på sygehuset i Kolding.

Og den slags ulykkelige situationer bliver der formentlig flere af fremover. Men problemet er desværre ikke nyt, som sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen (S) siger:

- Aftalen blev indgået for år tilbage i Folketinget. Og har man brug for en specialistbehandling i Odense, skal man selvfølgelig til Odense, siger hun til ekstrabladet.dk.

Ikke så super alligevel
Til gengæld tvivler Sophie Hæstorp Andersen på, at de meget omdiskuterede supersygehuse bliver 'så super', når det kommer til stykket.

- Hvis regionerne ikke engang kan få lov at bygge de sygehuse, de har behov, løser det jo ikke problemet. Regeringen har lovet 80 mia., men nu skal regionerne selv stille med de 55 mia., siger hun.

Bent Hansen, regionsrådsformand i Region Midtjylland, lover, at en plan for, hvordan de yderste dele af regionen får hjælp, er lige på trapperne.

- Vi går ikke ind for falsk tryghed. Der er tale om en meget vigtig beslutning, som har stor betydning for lokalområdet. Derfor vil vi nu iværksætte en planlægningsproces, hvor vi vil inddrage borgere, medarbejdere, kommuner og erhvervsliv, siger Bent Hansen i en kommentar.

Tror du, regeringens ny sygehusplan bliver en fordel eller en ulempe for patienterne?

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere