Venstre afviser job til afviste irakere

Venstres integrationsordfører afviser, at afviste irakiske asylansøgere kan få ophold i Danmark gennem et nyt Irak Center

De omkring 100 afviste irakiske asylansøgere i Danmark får falske forhåbninger, når dagbladet Politiken vil sikre dem ophold i landet gennem ansættelse i et nyoprettet Irak Center.

Det mener Karsten Lauritzen, der er Venstres integrationsordfører.

- Vi er meget forundrede over det her. Når man er afvist asylansøger, er det meningen, at man skal rejse tilbage og ikke at man via fiffige ordninger kan få ophold i Danmark. Det er det, Politiken forsøger, men det er at give irakerne falske forhåbninger, siger han.

Politiken opretter Irak Centeret for de irakere, der har siddet i årevis i danske flygtningecentre, fordi de hverken kunne få status som flygtning eller vende tilbage til Irak som del af en hjemsendelsesaftale.

Pengene til centret skal komme fra avisens læsere. Irakerne vil blive aflønnet med en månedsløn på 32.000 kroner, så de kan søge en meget hurtig arbejds- og opholdstilladelse i Udlændingeservice under den såkaldte beløbsordning. En ordning, som regeringen har fået vedtaget for at gøre det nemmere for danske virksomheder at få specialiseret arbejdskraft til Danmark.

- Men ordningen er ikke beregnet på denne her gruppe. Lovgivningen er indrettet sådan, at afviste asylansøgere kan søge ordningen, hvis de har været kortvarigt i Danmark. Det er der ikke tale om med de afviste irakere, og derfor tror jeg også, at det her vil blive afvist, siger Karsten Lauritzen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere