Simon Emil: Stop rådhusets bilhetz

Der er kun plads til én mærkesag på valgplakaterne, siger Simon Emil Ammitzbøll fra Liberal Alliance. Selv har han valgt gratis parkering

Der var kun plads til en mærkesag på Simon Emil Ammitzbølls valgplakt, så han valgte 'gratis parkering til københavnerne'. (Foto: Kristian Linnemann)
Der var kun plads til en mærkesag på Simon Emil Ammitzbølls valgplakt, så han valgte 'gratis parkering til københavnerne'. (Foto: Kristian Linnemann)

Til daglig sidder han i Folketinget for Liberal Alliance, men for tiden fører Simon Emil Ammitzbøll valgkamp om en plads på Københavns Rådhus.

Og at dømme ud fra Simon Emils valgplakater, der hænger rundt om i hovedstaden, er det gratis parkering, hans hjerte banker mest for. Han har sågar indsunget en valgsang om emnet.

Men gratis parkering ...? Er det virkelig den vigtigste mærkesag, I kunne finde på?

- Nej, det er en af fem. Men der er kun plads til én på plakaten. Og det er vigtigt at trykke den, der kan sætte gang i debatten og ryste den politiske korrekthed om, at man nærmest skal lyve om, at man er glad for, at man har en bil, siger Simon Emil Ammitzbøll til ekstrabladet.dk.

Liberal Alliance har fået Catinét til at spørge 500 københavnere, hvad de siger til gratis parkering. 35 procent siger ja tak.

Er det flot? Jeg ville da også sige ja tak til gratis kaffe eller gratis børnepasning ...

Pris: 100-150 mio. kroner
- Jeg synes faktisk, det er et ret flot resultat. Der en generel hetz mod folk, der har bil. Især på Københavns Rådhus. Derfor synes jeg, det er flot, at borgerne sig fra.

Ammitzbøll tilføjer, at Liberal Alliance er det eneste parti, der vil gøre parkering for københavnerne gratis.

- Jeg er helt overvældet over, at en tredjedel siger ja.

Udelukkende at fritage københavnere for at betale for parkering vil være i strid med forvaltningsloven. Men det er nu heller ikke planen.

- Det vi vil gøre, er, at gøre beboerlicensen gratis. Og så skal den gælde på tværs af zonegrænser.

Og hullet efter de tabte indtægter?

- Det er klart, at det vil koste mellem 100-150 mio. kroner om året. Men vi har besparelser for to mia. kroner. Blandt andet skal 1,3 mia. komme fra administrative besparelser, siger Simon Emil Ammitzbøll.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere