Elling fisker stemmer på værtshus

Rejsekongen Stig Elling fisker stemmer til kommunalvalget på Frederiksbergs små, tilrøgede værtshuse. ekstrabladet.dk tog med gennem røgsuppen på Vinstue 90

Værsågod, stem på mig: Stig Elling deler brochurer ud på Vinstue 90 for at kapre stemmer. Men faktisk foretrækker rejsekongen selv vin... (Foto: Mogens Flindt)
Værsågod, stem på mig: Stig Elling deler brochurer ud på Vinstue 90 for at kapre stemmer. Men faktisk foretrækker rejsekongen selv vin... (Foto: Mogens Flindt)

REPORTAGE: På trods af det grå novembervejr er der fyldt med storsmilende kommunalpolitikere på hver lygtepæl og hvert gadehjørne i Danmark. Derfor er Stig Elling, her få dage før kommunalvalget, søgt ind på Frederiksbergs værtshuse for at kapre vælgere til sig selv og De Konservative.

ekstrabladet.dk møder Startours salgsdirektør ved Vinstue 90 på Gammel Kongevej, hvor han kommer trissende med kæresten og hunden Louis i snor. Gennem vinduet kan vi skimte det traditionelle interiør, brunt i brunt med nikotingule nuancer. Stig Elling gør mine til at gå ind med næven fyldt med konservative valgbrochurer.

- Hunden dør derinde, advarer ekstrabladet.dks udsendte.

Elling er vant til røgen
Men rejsekongen trækker på skuldrene og smilebåndet:

- Jeg er vant til røg. Hele min familie har røget altid. Og min mormor røg 40-60 cigaretter lige ind i hovedet på mig.

- Men det er jo ikke et sundt budskab at sende, at man fører valgkamp på værtshuset?

- Altså, jeg går ind for sundhed. Men vi skal også leve, siger Stig Elling, der selv lever af at sende danskerne højt op i luften og ned igen.

Vil selv hellere have vin
Han skynder sig at understrege, at han skam ikke er afhængig af de små knejper.

- Men det er lang tid siden, jeg har været på 90'eren, og jeg kan faktisk godt lide stedet. De har en god fadøl, siger han.

Nu gør rejsekongen igen mine til at gå gennem døren for at kæmpe sig vej gennem røg og damp på vinstuen.

- Der sidder måske et publikum, der er mere til mig end på caféerne. Børnefamilierne er måske ikke lige mit segment, siger han.

'Giv mig en rejse'
Indenfor på den røgfyldte Vinstue 90 deler Stig Elling sine grønne brochurer ud. Her står der, man skal stemme på ham til kommunalvalget. Men en af gæsterne er mere interesset i at få en billig rejse:

- Jeg vil gerne til Mallorca, Stig, råber han over sin fadøl.

- Kan man ikke vinde noget?

Men rejsekongen er ikke i gavehumør. Han vil hellere snakke med en værtshusgæst om vigtigheden af at få erhvervsfolk i kommunalbestyrelsen.

- På sådan en aften kan man måske kapre 20 stemmer, betror han ekstrabladet.dk, da vi forlader røgsløret og står på åben gade igen.

Sidste gang opnåede rejsekongen 570 personlige stemmer. Der skal vist en del værtshusbesøg til for at nå det. Særligt når man som Stig Elling faktisk ikke er øl-fan:

- hvis jeg skal være helt ærlig, så foretrækker jeg et glas vin på en café, siger han og går videre til den næste knejpe.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere