Fogh fortryder hidsig tørklædedebat

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen erkender, at tørklædedebatten har givet bagslag og fået flere unge muslimske kvinder til at tage tørklæde på

NATO-chef og tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen erkender ifølge ny bog, at tørklædedebatten har givet bagslag. (Foto: AP)
NATO-chef og tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen erkender ifølge ny bog, at tørklædedebatten har givet bagslag. (Foto: AP)

Anders Fogh Rasmussen (V) erkender nu, at debatten om de muslimske kvinders tørklæder i hans regeringstid har været så konfrontatorisk, at den har virket imod hensigten.

Anders Fogh Rasmussen mener, at den hidsige debat har fået flere muslimske kvinder til at bære tørklæde. Det fremgår af en ny bog 'Præsidenten' om Foghs statsministertid, skriver Berlingske Tidende søndag.

- Jeg synes nogle gange, at debatten om tørklæderne blev noget overgearet, og det var med til at gøre problemet værre, fordi man fremkalder en modreaktion hos nogle yngre kvinder med muslimsk baggrund, som i en slags protest mod det tager tørklædet på, siger Anders Fogh Rasmussen i bogen.

Men den udlægning er noget vrøvl, mener DF-leder Pia Kjærsgaard, der har været en af bannerførerne i modstanden mod muslimernes tørklæde.

- Jeg er fuldstændig lodret uenig med ham i, at debatten skulle have fået flere til at gå med tørklæde. Det er et naivt synspunkt. Det er det samme som at sige, at kvinderne bare blev derhjemme, hvis vi indførte burkaforbud, siger Pia Kjærsgaard til avisen.

Hun mener ikke at tørklædedebatten herhjemme har været overgearet.

- Den har været nødvendig. Og en debat, som er nødvendig, gavner jo altid. Jeg tror, at det har fået nogle muslimske familier til at drøfte problemet. For det er ikke rimeligt, at kvinder render rundt med tørklæder, siger Pia Kjærsgaard.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere