Løkke knækkede Cirkus DF i ellevte time

Efter at have skændtes om placeringen et supersyghus i dagevis, pakkede Pia Kjærsgaard sent i går sin taske og skred. Løkke har tilsyneladende knækket DF

Efter Dansk Folkeparti havde kørt valgkamp under forhandlingerne om finansloven, har statsminister Lars Løkke Rasmussen sat foden ned og stoppet cirkusset. (Arkivfoto: Henning Hjort)
Efter Dansk Folkeparti havde kørt valgkamp under forhandlingerne om finansloven, har statsminister Lars Løkke Rasmussen sat foden ned og stoppet cirkusset. (Arkivfoto: Henning Hjort)

Så skulle næste års finanslov omsider være på trapperne.

Klokken 22 tirsdag aften pakkede Dansk Folkeparti sammen og forlod Finansministeriet.

I en lille uge har støttepartiet ellers trukket forhandlingerne i langdrag med krav om, at det nyt supersygehus bliver placeret i Aulum og ikke, som statsministeren har lovet, 16 km derfra i Gødstrup.

De politiske kommentatorer kalder DF's krav fra alt fra 'dominerende' til 'urimelige'. Og uanset hvad viser cirkusset i Finansministeriet, hvor dansk politik står i dag:

- Dansk Folkeparti har vetoret og gør, hvad der passer dem, skriver Ekstra Bladets politiske redaktør, Niels Ditlev, i dagens avis.

Men hvordan (i al verden) kan placeringen i den ene lille by eller den anden - blot 16 km fra hinanden - spille så stor en rolle i forhandlingerne om hele landets finanslov?

DF fører kommunalvalgkamp hos Claus Hjort
- Det er fordi, debatten om placeringen af et sygehus er enormt følsomt. Folk tænker jo ikke kun på, hvis de brækker en fod og skal på hospitalet. De tænker på liv og død, siger Peter Goll, administrerende direktør i kommunikationsbureauet Geelmuyden.Kiese Danmark, til ekstrabladet.dk.

Og netop det føleselsladede emne har Dansk Folkeparti spillet på til møderne med finansminister Claus Hjort Frederiksen, siger han.

- Regeringen har forsøgt at holde det helt ude af forhandlinger og i stedet overlade beslutningen til regionerne. Men Dansk Folkeparti har trukket det ind i forhandlingerne om finansloven, siger Peter Goll.

Nu ser det imidlertid alligevel ud til, at Dansk Folkeparti er færdig med føre valgkamp for rullende kameraer foran finansministerens lukkede kontordør.

Regeringen kommer nu igennem med sit ønske om at placere det nye vestjyske supersygehus i Gødstrup. DF har nemlig ifølge Ritzau erkendt, at 'sådan bliver det' til gengæld for håndfaste garantier om, at patienterne i regionens yderområder ikke lades i stikken.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere