Brev fra Løkke til verdens ledere

Verdens folk vil dømme os på resultatet den 18. december, skriver Lars Løkke Rasmussen i sin topmødeinvitation til stats- og regeringsledere

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har nu formelt inviteret stats- og regeringschefer fra 191 lande til FN's klimatopmøde i København. Med Danmark deltager i alt 192 lande i forhandlingerne.

Invitationen har form af et brev fra statsministeren, som er sendt via de danske ambassader og repræsentationer i udlandet.

Konferencen i Bella Center åbner den 7. december. Stats- og regeringscheferne inviteres til at deltage i den afsluttende del torsdag og fredag den 17. og 18. december.

- Programmet på stats- og regeringschefsniveau indledes med en gallamiddag med Hendes Majestæt Dronningen som vært torsdag den 17. december, efterfulgt af møder og aktiviteter fredag den 18. december, hvor vi afslutter konferencen, skriver Lars Løkke.

Han understreger i brevet, at "Deres personlige deltagelse er et afgørende bidrag til et succesrigt resultat".

- Vore fælles anstrengelser vil blive bedømt af verdens borgere den 18. december, anfører statsministeren.

Lars Løkke Rasmussen sagde allerede den 22. september ved et klimamøde i New York, indkaldt af FN's generalsekretær, at en ambitiøs klimaaftale kræver fuldt engagement på højeste politiske niveau.

Siden da har godt 40 stats- og regeringschefer meddelt FN's Klimasekretariat i Bonn, at de agter at deltage i København - blandt dem den britiske premierminister, Gordon Brown, Frankrigs præsident, Nicolas Sarkozy, og den tyske kansler, Angela Merkel.

USA's præsident, Barack Obama, og Ruslands premierminister, Vladimir Putin, har begge sagt, at de vil overveje at komme til klimatopmødet.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere