Barroso vil have flere kvinder

EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, vil have flere kvinder på topposter i EU

Nationale regeringer bør udpege flere kvinder til EU's kommissærposter, sagde EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, torsdag.

Omkring en tredjedel af de 27 afgående kommissærer er kvinder, og Barroso har presset på for at få en mere ligelig kønslig fordeling i hans anden administration.

- Jeg vil forsøge at få kvinder i kommissionen. Men realiteten er, at der ikke er kønslig balance i EU's regeringer, siger Barroso.

Imidlertid er der kun tre kvinder blandt de 20 nomineringer, der hidtil er fremsat af EU-medlemslandene. Dette er Androulla Vassiliou fra Cypern, Viviane Reding fra Luxembourg og Rumiana Jeleva fra Bulgarien. Af disse er to allerede kommissærer, mens Jeleva kommer til at erstatte en anden kvinde, Meglena Kuneva.

Den danske klima- og energiminister, Connie Hedegaard, er nævnt i gætterierne. Men hun kommer så i givet fald til at erstatte en anden kvinde, Mariann Fischer Boel. Sverige overvejer efter sigende også at nominere en anden kvinde til at erstatte kommissær Margot Wallström.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere