Nye blokader i Institutionerne fredag

De københavnske forældre kan godt begynde finde babysitternes telefonnumre frem. Det bliver nemlig ingen almindelig dag i vuggestuen i morgen

Fredag bliver der igen brug for bedsteforældre og andre babysittere, når både pædagoger, ledere og forældre blokerer daginstitutionerne.

- Det ser rigtig, rigtig skidt ud med at finde en løsning på de 47,7 millioner fra kompensationsmidlerne, skriver Københavns Forældre Organisation ( KFO) i sit seneste nyhedbrev.

Politikerne i børne- og ungeudvalget mødes på Københavns Rådhus fredag klokken 12. De har jo stadig ikke fundet en løsning på besparelserne på daginstitutionsområdet.

Så flere steder i København tager pædagoger og forældre i morgen sagen i egen hånd for at sikre sig, at politikerne forstår budskabet.

- Det kan jeg slet ikke acceptere, siger Carina Ottosen om udsigten til besparelserne. - Jeg har også været blokadevagt for et par år siden, og det hjalp. Nedskæringerne blev om ikke droppet, så rykket, siger hun.

I morgen tidlig står Carina Ottosen blokadevagt sammen med foreløbig to andre forældre i Sydhavnen.

Pædagogerne står af
Desuden har hun været med til at arrangere en blokade i en anden institution ligeledes i Sydhavnen.

- Vi kan ikke tage ansvar for børnenes udvkling længere. Ikke under de her vilkår, siger Jeannette Thillerup til ekstrabladet.dk.

Hun arbejder i institutionen Dosseringen og er en af de fire ledere, der står bag en resolution, som i morgen bliver afleveret til børn- og ungebormester Bo Asmus Kjeldgaard (SF).

- Vi har tre pædagoger til 13 børn, og 3-4 gange om ugen er vi kun to voksne. Det er grovpasning. Og så holder du altså ikke lang tid i faget, siger Jeanette Thillerup.

Ildsjælene forsvinder hurtigt, som hun siger.

- Vi vil jo godt, og vi er gode pædagoger. Men det ikke på denne måde, siger Jeanette Thillerup.

I morgen klokken 12 mødes hun med de øvrige ledere fra Nørrebro samt forældre og medarbejdere, der bakker op om resolutionen - som de i samlet flok går til rådhuset og afleverer, når Bo Asmus Kjeldgaard holder møde med udvalget. I øvrigt efter aftale.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere