VK-kritik af millioner til Lomborg

Det er penge ud af vinduet, når regeringen øger Bjørn Lomborgs offentlige check, lyder det fra den konservative ordfører. V-ordfører heller ikke begejstret.

Det er spild af penge, når regeringen og Dansk Folkeparti afsætter 18 millioner kroner til klimaskeptikeren Bjørn Lomborg og hans Copenhagen Consensus Center.

Det siger Det Konservative Folkepartis miljøordfører, Per Ørum Jørgensen, dagen efter, at finansloven for næste år er kommet i hus.

- Der er ikke noget, der peger i retning af, at Bjørn Lomborg vil berige den danske debat ret meget, fordi hans projekt er internationalt og foregår rundt om i verden. Derfor vil de her penge formentlig ikke blive brugt i Danmark i forhold til den danske debat. Der kan man så sige: Er det fedt? Jeg synes, det er spild af penge, siger Per Ørum Jørgensen.

Han mener, at bevillingen til Bjørn Lomborg på næste års finanslov er forudsigelig og tilføjer, at "sådan er det, når man laver finanslov. Så skal Dansk Folkeparti jo have nogle ting." Det vil dog aldrig blive en konservativ mærkesag at støtte Bjørn Lomborg med offentlige midler, fastslår Per Ørum Jørgensen.

I det andet regeringsparti, Venstre, accepterer miljøordfører Eyvind Vesselbo pengene til Bjørn Lomborg som en del af finanslovaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti. Eyvind Vesselbo understreger dog, at det aldrig bliver hans politik at finansiere Bjørn Lomborg.

- Det er noget, der indgår i finansloven og derfor indgår det i en større helhed, men som enkeltprojekt er det ikke min kop te, siger Eyvind Vesselbo.

Han havde, inden finansloven kom på plads, efterlyst en analyse af, hvorvidt staten ville "få mest miljø for pengene" ved at støtte Copenhagen Consensus Center, men den analyse kom aldrig.

Som et resultat af forhandlingerne får Bjørn Lomborg og Copenhagen Consensus Center 2,5 millioner kroner yderligere hvert år de næste fire år. Desuden afsættes i alt otte millioner til medfinansiering af forberedelsen og gennemførelsen af en Copenhagen Consensus Conference i 2012.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere