Nord- og Sydkorea fortsætter ordkrigen

Nordkorea kalder det en sydkoreansk konspiration, da fartøjer fra de to naboer tirsdag endte i ildkamp, og for det kommer Sydkorea til at betale 'en høj pris'

Forleden skød krigsskibe fra de to lande på hinanden, og nu er Nord- og Sydkorea endt i en verbal krig oven på sammenstødet ud for de to landes vestkyst tirsdag.

Torsdag skriver den statsstyrede nordkoreanske avis, Rodong Sinmun, således, at søslaget var en 'konspiration' fra de sydlige naboers side men henblik på 'at øge de inter-koreanske spændinger gennem en militær provokation'.

Samtidig truer Nordkorea med, at sydkoreanerne vil komme til at betale "en høj pris" for at have skudt på flådefartøjet fra nord.

Det er endnu uvist, hvad der reelt startede ildkampen mellem de to landes krigsskibe, og dermed skrev sig ind som endnu et kapital i naboernes anspændte forhold.

Sydkoreanerne påstår, at man advarede med varselsskud, da det nordkoreanske fartøj passerede de to landes omstridte søgrænse. Da der ikke blev reageret, åbnede man ild, hvilket blev modsvaret fra nordkoreansk hold.

Sydkoreas forsvarsminister, Kim Tae-young, mener, at episoden trækker spor helt ind i den nordkoreanske ledelse i hovedstaden Pyongyang.

- Jeg er overbevist om, at de var informerede, sagde han tirsdag.

Der er under en uge til, at den amerikanske præsident, Barack Obama, kommer på officielt besøg i Sydkorea

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere