Folketinget skal holde sig fra storsygehus

Folketinget skal ikke blande sig i placering af et nyt vestjysk supersygehus, mener spidskandidaterne fra V og K i Region Midtjylland

Venstres og De Konservatives spidskandidater i Region Midtjylland advarer mod, at folketingspolitikerne som led i finanslovforhandlingerne i 11. time blander sig i beslutningen om at placere det nye vestjyske storsygehus i Gødstrup nord for Herning.

- Folketinget skal koncentrere sig om at lovgive, og i regionsrådene skal vi varetage de opgaver, vi har efter den nye regionsstruktur. Det er blandt andet at træffe beslutninger om placering af sygehuse, siger Poul Müller fra De Konservative.

Han tror ikke på, at Dansk Folkepartis forsøg på at få omgjort placeringen af sygehuset i Gødstrup ved Herning til en placering i Aulum nærmere Holstebro vil lykkes.

Venstres spidskandidat, Anne V. Kristensen, er på samme linje:

- Både et flertal i regionsrådet, regeringens ekspertudvalg og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har peget på en placering i Gødstrup ved Herning, og den placering tror jeg stadig på, selv om Dansk Folkeparti nu peger på en anden placering.

Hun siger, at det er fair nok, at DF kaster nye krav ind i finanslovforhandlingerne.

- Men jeg mener ikke, at det får indflydelse på placeringen af sygehuset. Det ville være en bombe, siger hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere