Behnke forsvarer lømmelpakken

De Konservatives retsordfører, Tom Behnke, afviser kritik af "lømmelpakken" og hylder danskernes tradition for forsamling og ytringsfrihed

Den såkaldte lømmelpakke er et udtryk for danskernes bedste traditioner for forsamlings- og udtryksfrihed. Det siger De Konservatives retsordfører, Tom Behnke, til kritikken fra en række organisationer om, at lømmelpakken vil sætte demokratiet under pres.

- Kritikken skyder over målet. Vi har en grundlovssikret ret til ytringsfrihed og fredelige demonstrationer, som nogle få ekstremister ikke skal have lov til sætte over styr. Vi taler i lømmelpakken om noget, som i forvejen er kriminelt, men hvor vi alene vil forhøje strafferammen, siger Tom Behnke.

Kritikken lyder ellers fra en række organisationer, at demokratiet vil blive presset, hvis Folketinget vedtager regeringens forslag om hårdere kurs mod aktivister og ballademagere forud for klimatopmødet i december.

Både ytringsfriheden og forsamlingsfriheden trues af lømmelpakken, mener f.eks. Amnesty Internationals danske afdeling.

Tidligere har Østre Landsret opfordret til bedre kontrol med politiets mulighed for at anholde borgere uden sigtelse, Cepos-juristen Jacob Mchangama har haft samme kritikpunkt, mens fængselsbetjentene har frabedt sig udsigten til at spærre "naboens børn" inde.

Desuden mener Institut for Menneskerettigheder, at stramningerne vil få almindelige mennesker til at lade være med at demonstrere, fordi de risikerer hårde straffe.

Når man lægger hindringer i vejen for politiets arbejde, skal straffen være 40 dages fængsel, hvis der samtidig sker en grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden.

Men det betyder, at fredelige demonstranter risikerer at ryge i fængsel blot for at være på et sted, hvor andre i nærheden laver ballade, advarer Amnesty International i et høringssvar.

De Konservatives retsordfører, Tom Behnke, siger derimod om lømmelpakken:

- Den skal nok få nogle til at holde sig i skindet.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere