S: Stop farcen - sæt gang i økonomien

Socialdemokraterne vil stoppe "farcen" om finansloven. Regeringen bør forhandle en krisepakke til 30 milliarder kroner, siger finansordfører Morten Bødskov (S)

Morten Bødskov (S) kalder finanslovsforhandlingen for 'et gedemarked'. (Foto: Polfoto)
Morten Bødskov (S) kalder finanslovsforhandlingen for 'et gedemarked'. (Foto: Polfoto)

Regeringen bør stoppe "farcen" om finansloven med kampen om at placere et supersygehus i Gødstrup ved Herning eller Aulum nærmere Holstebro, måske suppleret med en motorvej mellem de to byer. Finansloven bør i stedet bruges til at begrænse arbejdsløsheden med offentlige investeringer i en vækstpakke til 30 milliarder kroner over to år.

Det siger Socialdemokraternes finansordfører, Morten Bødskov.

- Det er jo rent gedemarked i årets forhandlinger om finansloven. Det er helt absurd, at regeringen i forhandlingerne øjensynligt ikke beskæftiger sig med, at Danmark er i historiens mest alvorlige økonomiske krise: Konkurser eksploderer, og antallet af tvangsauktioner er rekordhøjt. Regeringen bør indlede kriseforhandlinger for at få bragt Danmark på ret spor igen, siger Morten Bødskov.

Det rækker ifølge ham ikke med en vækstpakke på otte miliarder kroner, som Dansk Folkeparti kræver. Regeringen misser en chance for at forhindre, at ledighed ender i langtidsledighed. Morten Bødskov afviser advarsler fra nationalbankdirektør Nils Bernstein mod at pumpe endnu flere milliarder kroner ud i økonomien med udsigt til 100 milliarder kroner i offentligt minus i 2010.

- Risikoen er ikke at gøre for meget nu. Risikoen er, at regeringen fortsætter med den strategi, at man gør tingene for sent og for lidt. Så bider dansk økonomis negative udvikling sig fast, siger Morten Bødskov.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere