To lærere koster 67 mio. i Odense

Odense Kommune har regnet på SF's valgløfte om en ekstra lærer i dansk og matematiktimerne i de mindste klasser. Pris: 67,2 millioner kroner

SF's valgløfte om to lærere i skolen i dansk og matematik de første tre skoleår vil koste 67,2 millioner kroner at gennemføre alene i Odense Kommune.

Det viser nye beregninger fra kommunens børne- og ungeafdeling. Beløbet svarer til hele rengøringsbudgettet på 40 folkeskoler i kommunen, eller hvad det koster at drive 19 børnehaver i Odense.

SF's valgløfte, der gælder alle kommuner, bliver fremsat i en video, som blandt andet kan ses på partiets hjemmeside. Videoen har partiformand Villy Søvndal i spidsen sammen med de kommunale SF-spidskandidater fra de største byer i Danmark.

Venstres børnerådmand i Odense, Jane Jegind, kalder SF-forslaget for "ren utopi" og mener ikke det hører hjemme i den kommunale valgkamp, fordi forslaget forudsætter, at pengene afsættes på finansloven, men det afviser SF.

- Hvis vi SF og S vinder regeringsmagten, kan vi gennemføre det i morgen. Hvis vi fortsætter med den regering, vi har nu, kan vi gennemføre det ad åre med hårdt kommunalpolitisk arbejde, siger SF's spidskandidat i Odense, Stina Willumsen til TV2Fyn.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere