Ekstra penge skal nedsætte ventetider

Ventetiderne skal ned i statsforvaltningerne, så regeringen og DF er blevet enige om at finde ekstra 22 mio. kr. SF roser beslutningen

Regeringen og Dansk Folkeparti er i forbindelse med finanslovforhandlingerne blevet enige om at tilføre statsforvaltningerne ekstra 22 millioner kroner, erfarer Ritzau.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) havde ellers foreslået i næste år finanslovforslag, at statsforvaltningerne skulle spare 20 millioner kroner.

Men de ekstra penge skal nu bruges til at sænke ventetiderne på nævnsområderne i statsforvaltningerne, der visse steder kan være op til otte måneder. Nævnene tager sig af blandt andet af klager over afgørelser om tildeling af sygedagpenge, førtidspension og hjælpemidler til handicappede.

SF's retspolitiske ordfører, Karina Lorentzen, mener, at det længe har stået klart, at der manglede penge.

- Det var ganske enkelt uholdbart for nogle af vores mest udsatte borgere og skilsmissebørn, som måtte døje med belastende sagsbehandlingstider. Nu håber jeg, at beløbet er tilstrækkeligt til at gøre den forskel, der er så hårdt brug for, siger Karina Lorentzen.

Statsforvaltningerne blev oprettet som en del af kommunalreformen, der nedlagde statsamterne.

I stedet blev de fem regionale statsforvaltninger oprettet for at varetage blandt andet opgaver som separation og skilsmisse, børne- og ægtefællebidrag, samvær og forældremyndighed.

Statsforvaltningerne er selvstændige institutioner, som organisatorisk og budgetmæssigt hører under Indenrigs- og Socialministeriet.

Forvaltningerne følger de nye regionsgrænser.

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere