Tyskerne sender Sosser til tælling

De kriseramte tyske socialdemokrater må inden en partikongres i weekenden tage til takke med sølle 20 procents opbakning i en meningsmåling

Når de tyske socialdemokrater fredag samles til en partikongres i Dresden, er det for at slikke sårene og genopfinde sig selv efter det katastrofale forbundsdagsvalg i september.

Her fik SPD med 23 procent af stemmerne sit dårligste resultat siden Anden Verdenskrig og røg ud af regeringene efter 11 år ved magten.

Og siden har tyskerne i endnu højere grad mistet tiltroen til det 146 år gamle parti.

Kun 20 procent af vælgerne i EU's største land ville nemlig stemme på SPD, hvis der var valg nu, viser en Forsa-meningsmåling, som magasinet Stern og tv-stationen RTL offentliggør.

Siden valget er SPD rykket længere mod venstre, og den kommende partiformand, Sigmar Gabriel, har taget et opgør med den politik og topstyring af partiet, som hans forgængere Franz Müntefering og ekskansler Gerhard Schröder har stået for.

Men det bliver også op af bakke for den tidligere miljøminister.

Kun hver femte tysker tror, at den 50-årige Gabriel sammen med den nye generalsekretær Andrea Nahles fra SPD's venstrefløj kan føre partiet ud af krisen, viser Forsa-målingen.

Hele 63 procent er ikke overbevist om den nye duos evner.

En anden af Gabriels forgængere, Rheinland-Pfalz' ministerpræsident Kurt Beck, siger dog, at flere SPD-formænd har måttet begynde fra bunden, før de blev en succes.

- Jeg er overbevist om, at han er den rette, siger Beck til avisen Mainzer Allgemeine Zeitung.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere