Bangladesh: Fiasko i København dur ikke

Bangladesh, som rammes hårdt af klimaændringer, opfordrer de rige lande til at hjælpe de fattige, så der bliver basis for en aftale på topmødet i København

Premierministeren i Bangladesh, Sheikh Hasina, siger til andre ledere i verden, at de fattige lande ikke kan acceptere fiasko på klimatopmødet i København i december.

Hasina kommer med udtalelsen på et videomøde med seks andre regeringschefer, heriblandt Storbritanniens Gordon Brown og Australiens Kevin Rudd.

Også FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, deltog i videokonferencen, som var arrangeret af Copenhagen Commitment Circle og havde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) som vært.

- Vi kan ikke acceptere fiasko på topmødet i København, siger Hasina.

- De mest sårbare lande og de mindst udviklede land er bekymret for, at deres legitime krav bliver tilsidesat på grund af uenighed under klimaforhandlingerne mellem udviklede lande og udviklingslande, siger den bangladeshiske premierminister.

Hun beder de rige lande om at hjælpe de fattige såsom Bangladesh til at overvinde følgerne af den globale opvarmning på samme måde, som de ydede bistand under den internationale finanskrise.

Bangladesh er et af verdens fattigste lande. Flere eksperter vurderer, at 20 millioner mennesker bliver tvunget til at flytte, fordi klimaændringer får vandstanden i havet til at stige.

Det mislykkedes senest for de førende økonomier lørdag at nå til enighed om omfanget af klimahjælp fra rige til fattige lande. De førende økonomier diskuterede finansiering på G20-finansministermødet i Skotland.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere